9 Kasım 2012 Cuma

Lokma Tarifi



LOKMA

Şerbetiyle görüntüsüyle ye beni diyen bir tatlı daha... Lokma yapımı her ne kadar meşakkatli gibi görünse de yapımı biraz el becerisi olan için kolaydır.

MALZEMELER

- 3 Su bardağı Un
- 2 Çorba Kaşığı Toz Şeker
- Yarım Paket Yaş Maya
- 1 Fiske Tuz
- Sıcak Su

Kızartmak İçin Gerekli Malzemeler;
- 2,5 Su bardağı Su
- 4 Su bardağı Toz Şeker
- 1 Dilim Limon

Üzeri için isteğinize göre çeşitli süslemeler yapabilirsiniz; 
Portakal kabuğunu ince ince rendeleyip, Yeşil fıstığı ezer bunları tatlının üzerine serperek farklı bir görünüm kazandırabilirsiniz.


Karıştırma kabına 2 su bardağı unu alın. Üzerine toz şekeri alın. Başka bir yerde yaş mayayı, su ile eritin. Unun ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına eritilmiş mayayı, sütü alıp karıştırın.
Daha sonra eritilmiş tereyağını ve kar haline getirilmiş yumurta akını da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Tavaya sıvıyağı alın. Hamurdan kaşık yardımıyla alıp kızartın.

Şerbeti için ise 4 su bardağı toz şeker ile 2,5 su bardağı suyu kaynatın ve soğutun. Lokmaları soğumuş şerbetin içine atıp birkaç dakika karıştırdıktan sonra servis tabağına alarak sıcak olarak servis edin.

Elinize emeğinize sağlık... Yiyene afiyet bal şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder