9 Kasım 2012 Cuma

Kadayıf Tarifi




KADAYIF

Her ne kadar bakkaldan alıyoruz üzerine şerbet döküyoruz ne var bunda desek de mağfiret istiyor meret. Diğer tatlılara göre yapımı kolay canım kasmaya gerek yok.

MALZEMELER

- 750 gr Tel Kadayıf (Marketten veya Bakkal amcadan temin ediniz:)
- 300 gr Dövülmüş ceviz veya fıstık (Kuruyemişçilerden temin ediniz:)
- 250 gr Tereyağı

Şerbet İçin Gerekli Olan Malzemeler

- 5 Su bardağı Su
- 6 Su bardağı Şeker
½ Limon Suyu


Kadayıfları zaten hazır olarak aldığımız da dilimlenmiş oluyor. O karelerin Üzerinden bıçak yardımıyla geçip doğrayın.  Tereyağını eritip üzerine dökün ve bütün tellerin yağlanması için yağla beraber iyice ovun.

Yağlanmış kadayıfı ikiye bölün. Bir yarısını tepsiye yerleştirip sıkıca bastırın. Mesela küçük bir tepsinin arkasını kullanabilirsiniz. Ama püf noktası oldukça sıkı bir şekilde bastırmak.

Bir yarısını iyice presledikten sonra arasına isteğinize bağlı olarak dövülmüş ceviz veya fıstığı serpin.

Diğer yarısını da serpilen cevizlerin üzerine yerleştirip. Tekrar bir tepsi yardımıyla sıkı bir şekilde presleyin. İyice dümdüz olduğundan emin olana kadar yapın bunu oldukça güç sarfediliyor :)

Tepsiyi fırına koyun. Önce üst tarafını kızartın. Üst taraf kızardıktan sonra tepsiyi bir başka tepsiye ters çevirerek diğer tarafını da kızartın.

Elinize emeğinize sağlık. Yiyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder