9 Kasım 2012 Cuma

Ev Baklavası Tarifi


BAKLAVA

Özel gün ve davetlerin vazgeçilmez tatlısı. Her ne hikmetse her zaman dışarıdan alınandan daha tatlı olur. El emeği göz nuru olduğundan olsa gerek. Artık baklava yapmak için yaşlı bir teyzeye ihtiyaç duymayacaksınız. Bu kez de sizin elinizden tadacaklar.


MALZEMELER
- 1 Su bardağı Süt
- 1 Su bardağı Sıvıyağ
½ Çay kaşığı Tuz
- 3 Tane Yumurta
- 1 Tane Kabartma Tozu
- 1 Tatlı kaşığı Sirke
- Un

Şerbet için gerekli malzemeler ise;
- 4 Bardak Şker
- 5 Bardak Su
- Birkaç damla Limon Suyu

Sütü, yumurtayı, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğuracağınız kaba boşaltın ve alabildiğince (Göz kararı) un ekleyerek ortalama yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölün, bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar üst üste koyun. 10 arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin,merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin,dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağı dökün. Artık fırına sürebilirsiniz. 

Şerbet için: 4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dakika kaynattıktan sonra alın. Şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dakika daha kaynatın. Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün. 

Elinize sağlıkkk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder