9 Kasım 2012 Cuma

Sütlaç Tarifi


SÜTLAÇ TARİFİ

Fırında sütlaç dadından yinmez muhakkak da anam anam garip anam gibi yaparsanız bu sütlaca hayran kalmayan bulamazsınız. Hatta bu tatlıyı sevdiğine yediren platonik aşık kız hemen adamı baştan çıkarırmış:) En azından beni bu tatlıyla kandırabilir:)

MALZEMELER

250 gr Toz Şeker
4 Su Bardağı SÜT
1 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
1 Tatlı Kaşığı Vanilya
3 Çorba kaşığı Pirinç

YAPILIŞI
-Öncelikle Pirinçler ayıklanır, yıkanır, tencereye konur.
-Üstünü 4 parmak geçecek kadar su ilave edilir. Pirinçler uzayıncaya kadar karıştırmadan kaynatılır.
-Suyu süzülür. Sütün bulunduğu tencereye konur.
-Ateşe oturtulur. 1-2 taşım kaynayınca şeker ilave edilir. 1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır.
-Biraz yüksekten kaselere dökülür. Soğuduktan sonra servis yapılır.
Dilerseniz TARÇIN kullanabilirsiniz. Üzerine fındıkla süslemeler yapabilirsiniz. Yalnız süslemeyi çok abartmayın kaşığı daldırdıklarında yüzünüz buruşacak kadar üzülmeyin:) BEN O SÜSÜ VERCEM DİYE 2 SAAT UĞRAŞTIM ADAM ÇART DİYE YEMEYE BAŞLADI ZEHİR ZIKKIM OLSUN demeyin:):)

Adettendir söylemesem olmaz: Elinize sağlıkkk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder