SÜTLAÇ TARİFİ
Fırında sütlaç dadından yinmez muhakkak da anam anam garip anam gibi yaparsanız bu sütlaca hayran kalmayan bulamazsınız. Hatta bu tatlıyı sevdiğine yediren platonik aşık kız hemen adamı baştan çıkarırmış:) En azından beni bu tatlıyla kandırabilir:)
MALZEMELER
250 gr Toz Şeker
4 Su Bardağı SÜT
1 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
1 Tatlı Kaşığı Vanilya
3 Çorba kaşığı Pirinç
4 Su Bardağı SÜT
1 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
1 Tatlı Kaşığı Vanilya
3 Çorba kaşığı Pirinç
YAPILIŞI
-Öncelikle Pirinçler ayıklanır, yıkanır, tencereye konur.
-Üstünü 4 parmak geçecek kadar su ilave edilir. Pirinçler uzayıncaya kadar karıştırmadan kaynatılır.
-Suyu süzülür. Sütün bulunduğu tencereye konur.
-Ateşe oturtulur. 1-2 taşım kaynayınca şeker ilave edilir. 1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır.
-Biraz yüksekten kaselere dökülür. Soğuduktan sonra servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder