tatlı tarifleri, tatlı tarifi, tatlı yapılışı, tatlı yap, tatlı tarifi sitesi, taptatlı, yemek tarifi, sütlaç tarifi, nasıl yapılır, güllaç, kadayıf, baklava, sütlü tatlılar, çikolatalı tatlılar, çikolata, aşure, aşure tatlısı, aşure günü, kazandibi, tavukgöğsü, börek yapımı, peynirli börek, kıymalı börek, poça, poğaça, yapımı, pide nasıl yapılır
9 Kasım 2012 Cuma
Kazandibi Tarifi
En sevdiğim tatlıııı eminim herkes çok sevecek. Neyse şimdi hayalleri bırakıp tatlının yapımına malzemeleri saymakla başlayalım.
Malzemeler:
- 1 Paket Vanilya
- 2 Kaşık Pudra Şekeri
- 1 Bardak Pirinç Unu
- 4 Bardak Süt
- 250 gr Toz Şeker
Sütü kaynatın, pirinç ununu az suyla karıştırıp şekerle beraber süte ekleyin ve karıştırarak pişirin. Kullandığınız tepsiyi az yağlayıp pudra şekeri serpin, karışımı bu tepsiye dökün. Altının kahverengi olması için tepsiyi ocak üzerinde döndürerek muhallebiyi kızartın. Kullandığınız tepsi büyüklüğündeki başka bir tepsiyi soğuk su ile doldurmuş olun; kızaran muhallebi tepsisini buna batırın. Kazandibimiz tepsiden sıyrılacaktır. Soğuduğu zaman tatlıyı kare kare bölün ve spatula yardımıyla ters çevirerek tabağa yerleştirip katlayın ki, yanık kısmı üste gelsin. Tatlımızın kazandibi olduğu anlaşılsın:)
Afiyet olsunnnn. Yarasınnnn:=)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder